In dit artikel voert Bloeij-collega Jip van der Pol, een goede gesprek met Paul van Trooyen. Hij vertelt over zijn rol bij de gemeente Utrecht als HR-adviseur en uitvoerder Eigenrisicodrager Ziektewet (ZW) en WGA én over de samenwerking met Bloeij.
ONDERSTEUNING VAN MEDEWERKERS BIJ ZIEKTE EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID
In zijn werkveld draait het vaak om regels en procedures. Maar voor Paul is dat enkel een klein onderdeel van het werk, een hygiënefactor. Met zijn jarenlange ervaring heeft Paul niet alleen een schat aan kennis opgebouwd, maar ook een diepe betrokkenheid bij de mensen die hij helpt. In dit interview gaan we in gesprek met Paul om meer te ontdekken over zijn passie voor het ondersteunen van medewerkers die te maken krijgen met ziekte en arbeidsongeschiktheid en de samenwerking met Bloeij.
WIE IS PAUL VAN TROOYEN?
"Paul van Trooyen, al 18 jaar werkzaam als HR-adviseur bij gemeente Utrecht. Mijn focus ligt op het sociale en maatschappelijke aspect rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid. Voor mij draait het om het bieden van ondersteuning aan mensen die het nodig hebben, om hen een helpende hand te bieden in vaak moeilijke tijden."
WAAROM DEZE ROL?
"Een gemiddelde werkdag omvat drie verschillende aandachtsgebieden," legt Paul uit, terwijl hij zijn dagelijkse routine beschrijft. "Op financieel gebied beoordeel ik WIA-beslissingen en zorg ik voor tijdige en juiste uitbetalingen van uitkeringen. Op juridisch vlak geef ik advies over arbeidsrechtelijke kwesties en bepaal ik jaarlijks de gedifferentieerde premies. Daarnaast vervul ik een adviserende rol, waarbij ik collega's en medewerkers begeleid bij uitkeringen en re-integratie."
De verscheidenheid aan taken is wat het werk van Paul zo boeiend maakt. Hij put voldoening uit het feit dat hij een verschil kan maken, zowel voor werkgevers als werknemers. "Het naleven van procedures en het handhaven van rechtvaardigheid zijn kernwaarden voor mij," voegt hij eraan toe. "Het is essentieel dat alles volgens de regels verloopt, maar tegelijkertijd houd ik te allen tijde zicht op het welzijn van de medewerker."
WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING?
Zijn grootste uitdaging is om altijd alle belangen af te wegen. Zodat de belangen van de medewerker, maar ook die van de gemeente, gewaarborgd worden. Paul ervaart een voortdurende wisselwerking tussen het volgen van de richtlijnen en de menskant. Bij het aanpakken van deze uitdagingen in zijn werk, zoals het faciliteren van effectieve re-integratietrajecten, staat Paul open voor samenwerking met externe partners. Zo heeft hij Bloeij ingeschakeld voor begeleiding bij re-integratietrajecten in het kader van de ziektewet en WGA. "Bloeij heeft een uitgebreid netwerk binnen de gemeentewereld, rijksoverheid, onderwijs en daarbuiten, wat cruciaal is bij het vinden van passende banen," legt Paul uit.
WAAROM WERK JE SAMEN MET BLOEIJ?
Paul is er duidelijk over: "Bloeij doet het anders, en dat is precies zoals ik vind dat het moet zijn. Ze begrijpen de behoeften van onze medewerkers en van mij als (ex)-werkgever. Ze investeren tijd in zorgvuldige intakegesprekken en persoonlijkheidstesten. Ze kijken echt naar de persoon achter het cv en zijn gericht op het vinden van een baan die past bij de individuele talenten en behoeften."
Het resultaat van deze aanpak is duidelijk merkbaar in de snelheid en effectiviteit van de re-integratietrajecten. Paul benadrukt dat medewerkers die door Bloeij begeleid zijn, snel weer aan het werk zijn en waardevolle vaardigheden hebben ontwikkeld voor hun verdere loopbaan. Dit gevoel van partnership en wederzijds vertrouwen is wat de samenwerking met Bloeij zo waardevol maakt voor Paul. "Met Bloeij heb je écht een partnership," benadrukt hij. "Het gaat verder dan een traditionele klant-leverancier relatie. We hebben regelmatig contact, zelfs als er geen urgente zaken zijn. Het is een relatie gebaseerd op wederzijds respect en gedeelde doelen."
GAAT HET DAN ALTIJD GOED?
Terwijl Paul de successen van zijn samenwerking met Bloeij erkent, is hij ook open over mogelijke verbeterpunten. Hij benadrukt het belang van duidelijke communicatie en het managen van verwachtingen, zowel vanuit de opdrachtgever als vanuit Bloeij zelf. "Transparantie is essentieel," zegt hij. "Door heldere communicatie en duidelijkheid van beide kanten kunnen we onze samenwerking nog verder versterken en gezamenlijk nog meer successen behalen." In de basis is de samenwerking tussen Paul van Trooyen en Bloeij meer dan alleen een professionele relatie. “Het is een mooi voorbeeld van hoe vergelijkbare visies elkaar versterken en leiden tot een duurzame samenwerking die telkens verder versterkt wordt. Gebaseerd op wederzijds vertrouwen en met een mensgerichte, oplossingsgerichte focus en bewuste aandacht van beide kanten”, sluit Paul af.